FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Som lejer har du pligt til at sørge for, at huslejen bliver betalt til tiden, og i henhold til lovgivningen, betyder det senest den første hverdag i måneden.

Indbetalingskort/FI-kort

Du modtager et girokort, hvis du ikke har tilmeldt betaling af husleje til PBS via Nets. Dette girokort modtager du senest fem dage før den 1. i en måned. Har du ikke modtaget et girokort den 27. i en måned, skal du kontakte din ejendomsadministrator (find på ejendomssiden), så du kan få et nyt girokort tilsendt.

PBS – automatisk betaling

Har du tilmeldt din huslejebetaling til PBS, vil det fremgå af din månedlige PBS-oversigt, som bliver sendt til din e-boks ca. en uge før den 1. i en måned. Her vil det fremgå, hvad der betales automatisk.

BEMÆRK: er der ikke penge nok på din bankkonto, bliver dine PBS-betalinger afvist. Det er altså ikke nok at notere sig, at huslejen betales via PBS, man skal også holde øje med, om den reelt går igennem.
Ved fraflytning er det vigtigt, at du selv framelder aftalen, det har UBSBOLIG A/S ikke adgang til.

Aftale vedr. husleje

Der kan ikke laves afdragsordninger vedr. husleje, den skal betales til tiden hver måned. Er huslejen ikke indkommet til tiden, får du en rykker og et gebyr for for sent betalt husleje. Betales huslejen stadig ikke, så ophæves lejemålet.

Der kan søges om boligstøtte, hvis du bor i en bolig med selvstændigt/eget køkken. Da det er forskelligt fra person til person i forhold til, hvor meget man kan modtage i månedlig støtte, kan du læse mere på Borger.dk.

Hvis du har spørgsmål til ansøgning, støtte mv. skal du enten bruge Borger.dk eller kontakte din kommune.

Du må gerne fremleje din bolig, det må du i op til 2 år. For beboer i kollegier/ungdomsboliger vil der typisk være tale om 6 måneders fremleje i forbindelse med studieophold i udlandet.

Se mere i vores guide til fremleje.

Det er vigtigt, at du selv tegner din egen indboforsikring. Ved fx brand, vandskader mv. dækker ejendommens forsikring renovering af boligen, men ikke genhusning og evt. skader på eget indbo (dine ting). Derfor anbefaler vi, at alle tegner en indboforsikring.

Du bør evt. kontakte et forsikringsselskab for at høre, hvilke andre forsikringer man bør have.

Man kan komme på intern venteliste i den ejendom, man allerede bor i.

Se mere i vores guide til intern flytning.

Når du skal opsige din bolig, kan du gøre der her på siden på vores opsigelsesblanket.

Du kan læse mere om specifikt om opsigelse og opsigelsesvarsler på netop din ejendom på ejendomssiden.

Når du flytter ind i en bolig med studiekrav, skal du kunne dokumentere, at du er under uddannelse.

Hvert år laves et studietjek for at sikre, at alle beboerne er under uddannelse.

Læs mere og finde blanketter til f.eks. tro- og love-erklæring.